Hotell Hadeland

Opplev vakre Hadeland

EN aktivitet er ikke bare en aktivitet!
 
Det er mange muligheter på Hotell Hadeland, og her er det egentlig bare fantasien som stopper deg.
 

Vårt deilige utendørs massasjebad er en ren fornøyelse, spesielt ved kaldt vær. Det holder kontinuerlig 38,5 ºC. Foretrekker man varme innendørs kan hotellets store badstue hjelpe deg med det.

Vi kan tilby biljard, fotballspill og bordtennis. Det finnes også trimrom på hotellet, med treningsapparater, vekter og treningsmatter.  Utendørs har vi et fotballmål og volleyballnett. Alt til fri disposisjon for våre gjester.

Badstue
Aktiviteter inne

AKTIVITETER DU KAN GJØRE PÅ HOTELL HADELAND:

Grilling

TEMAKVELD

 

Vi kan arrangere temakveld til middag, eksempelvis grillaften, bakvendt-aften og eventyraften, for å nevne noen. Her er det kun fantasien som stopper!

Aktivitet

UTLÅN AV UTSTYR TIL UTEAKTIVITETER

Vi har diverse utstyr til utlån om du som arrangør ønsker å legge opp til utendørsaktiviteter under oppholdet. Stylter, hestesko, tautrekking, fotball, volleyball, bocca, kassestabling og rompeakebrett, for å nevne noen.  

Vi samarbeider også med eventbyråer som kan komme og arrangere større aktiviteter som Casino Royale, 5 kamp med mer.

Kanefart

KANEFART ELLER TUR MED HEST OG KJERRE

 

Hestene tar dere med på en kjerretur rundt på vakre Granavollen. Det kan gjøres en stopp hvor dere kan få servering og underholdning før turen går tilbake til Hotell Hadeland.

MØST teambuilding

MØST arrangerer skreddersydde teambuldingopplegg for bedrifter og organisasjoner i alle størrelser. Vi tilbyr Møst Basic og Møst Premium.   Forskjellen på Basic og Premium ligger hovedsakelig i kompleksiteten i øvelsesutvalget, antall instruktører og utstyr som kreves for å gjennomføre. Vi tilpasser aktiviteter og tidsplan etter deres ønsker, alder, bransje og preferanser! Les mer om Møst Teambuilding her

Quiz med Håvard

Vet du hva det høyeste fjellet i Malaysia heter? Ikke jeg heller! Derfor dropper jeg slike spørsmål, og koker heller sammen spørsmål og oppgaver som er morsommere og mer relevante. For quiz skal være gøy! Og mest gøy har vi det når vi får til ting, og aller helst sammen med andre. De siste årene har jeg gjennomført nesten hundre quizer. Blir dere nummer 101 …? Les mer om Håvard og Quiz her

HISTORISK VORSPIEL

Ønsker dere å starte kvelden med stemningen på topp!​

Få en uformell historietime av Hadeland folkemuseeum der vi følger Hadelands mektige historie, fra mjød til mikrobryggeri.

De byr på vikingkonger, den mørke middelalderen, forbudstid, hjemmebrenning, mikrobryggeri og selvfølgelig akevittens far Christopher Hammer, drikkeviser og bygdehistorier fra Hadelands brennerier.

Les mer her.

FRISTAD-PRODUKSJONER

 

Karin Fristad tilbyr kortreist underholdning!
M
usikalske forestillinger som er sprudlende og humoristisk.  Forestillingene er av den jordnære, kortreiste typen. Med visar av bla. Alf Prøysen, Kirsten Langbo, Edith Piaf for å nevne noen. Konserten/Forestillingene varer i alt fra 10 min.45 min og egner seg godt som et avbrekk i konferanser, jubileer, formiddagstreff eller andre anledninger der det er fint med underholdning. Med seg har hun pianist eller trekkspiller.

Karin bor kun et lite steinkast fra Hotell Hadeland. Hennes mormor som var søsteren til hele Norges Kirsten Langbo vokste opp på Jorstad gård, en av nabogårdene. 
Trykk her for å lese mer om Fristad-produksjon.

Håkon Forfod Sønneland holder foredrag

HÅKON FORFOD SØNNELAND

Ønsker dere et inspirerende, nyttig og motiverende innslag? Kjenn kreativiteten strømme på konferansen! Håkon Forfod Sønneland er kjent for publikumssuksessen «Håkon hacker museet» på Hadeland Folkemuseum. Han snudde opp ned på museet med over 20 påfunn, for eksempel var det en dag da folk FIKK BETALT for å komme på besøk, han la ut et gammelt hus på finn.no, og plasserte fire jerrykanner med bensin utenfor Grinakerbygningen sammen med skiltet «vennligst ikke tenn på».

Han arbeider systematisk med kreative verktøy, forteller om egne erfaringer og viser hvordan dere kan bruke de samme verktøyene til å løse deres utfordringer.

Håkon tilpasser et edutainment-opplegg etter deres behov. Det vanligste er et aktivt foredrag på inntil 1 time eller foredrag + workshop på inntil 3 timer.

Send en uforpliktende e-post til hakon@sonneland.no, ring 918 93 950 eller les mer på tenkutenforboksen.no

PS! Håkon holder til på Glasslåven kunstsenter & atelier, har laget en guide til Granavollen, og krydrer opplegget med fun facts om området.

AKTIVITETER DU KAN GJØRE RETT UTENFOR DØRA TIL HOTELL HADELAND:

Søsterkirkene

Omvisning Søsterkirkene

I dag er det bare her på Granavollen vi finner to middelalderkirker så tett på samme kirkegård her i landet. Vi lurer fortsatt på hvorfor det er to kirker på Granavollen. Den folkelige forklaringen er at det var to søstre som var uvenner og bygde hver sin kirke. Men går vi tilbake til middelalderen, den gangen kirkene ble bygd, var det ikke uvanlig at det ble bygd både to og tre kirker i nærheten av hverandre. 
Grupper kan bestille omvisning med guide. Det er også mulig å leie en av kirkene til for eksempel korøvelse.  Vi bestiller gjerne for deg.
Les mer om Søsterkirkene her.

Steinhuset

Omvisning Steinhuset

Steinhuset på Gran prestegård, er enestående i sitt slag på bygdene i Norge. Bygget ca. år 1200. Grupper kan bestille omvisning med guide. Det er også mulig å leie Steinhuset for egne arrangement som konserter, kåseri, stand-up etc. og Hotell Hadeland kan stå for bevertningen. 
Les mer om Steinhuset her.

Sjo

HISTORISKE VANDRINGER PÅ GRANAVOLLEN

Bli med Granavollens store ildsjel Anne Marie Hvattum på en historisk vandring. Her kan dere velge mellom tre alternativer. Disse vandringene starter foran Gregerstøtten der hun forteller om Granavollens historie. Dere rusler ned til Steinhuset, innom prestegårdshagen og bortom
presteenkesetet Sjo. Ta kontakt for mer informasjon. 

Helgum Gårdsbutikk

HELGUM GÅRDSBUTIKK

Gå den idylliske turstien fra Søsterkirkene ned til gårdsbutikken.
Her finner du skinn av pelssau fra egne dyr, klær, interiør –og velværeprodukter, basert på godt håndverk, naturlige fibre og ingredienser.
Mange av de unike produktene er produsert på gården.
De har også økologiske urter, krydder, te og mel.
Kom, hils på sauene og se produktene bli til i det vakre kulturlandskapet på Granavollen. Les mer om Helgum Gårdsbutikk her.

Glasslåven

GLASSLÅVEN

En klassisk rød låve fra 1880-tallet er bygget om til kunstsenter og atelier. Glasslåven er restaurert og ombygd etter bærekraftige prinsipper. En viktig del av Glasslåvens sjel er miljøet og energien som oppstår ved at det skapes og arbeides på huset. 14 atelierer leies ut til profesjonelle kunstnere og kunsthåndverkere. Flere av disse selger sine arbeider i butikken.

På Glasslåven vises samtidskunst og kunsthåndverk i tre utstillingsperioder hvert år. Les mer om Glasslåven her.

KORSHAGAN GÅRDSSNEKKERI

Synes du vi har fine trau og serveringsbrett? Rett på nordsiden av Hotell Hadeland finner du Korshagan. I kårhuset på gården har Øystein og Anne Jorunn Stensæter laget seg et snekkerverksted og showrom for sine håndlagde møbler. Korshagan Gårdsnekkeri sin spesialitet er unike håndlagde møbler og interiør av heltre som er skreddersydd til hytter og hjem. De tenker grønt, og bruker kortreiste materialer. De lager akkurat det du ønsker deg og tilpasser alt etter dine behov, enten det er til inne- eller utebruk. Ta en tur i deres showrom for en titt og god handel. Les mer om Korshagan her.

Sølvsberget

RUSLETUR TIL SØLVSBERGET

Sølvsberget er selve eventyrfjellet med fantastisk utsikt over kulturlandskapet på Hadeland. Toppen er en gammel vulkan, og ruver tydelig i terrenget. En av de mest besøkte turmål i vårt distrikt.  Sølvsberget ligger på 493 moh. Ta fatt på turen på ca. 6 km. en vei. Matpakke kan tas med fra hotellet. Les mer om den flotte gåturen her.

Telthus

TELTHUSET

Telthuset er en militær lagerbygning fra midten av 1700 -tallet som sto på Granavollen fram til 1958, da det ble flyttet til Hadeland Folkemuseum. Sommeren 2020 kom telthuset tilbake til Granavollen. Telthuset er et av få bevarte Telthus i Norge, og representerer en viktig men lite kjent del av Granavollens historie og bygningsmiljø. Telthuset et døgnåpent og gratis formidlingstilbud til alle Granavollens besøkende. Første etasje er viet til en tredimensjonal utstilling hvor man bokstavelig talt kan gå på oppdagelsesferd i historiens fragmenter, blant sitater og bilder knyttet til Granavollens, Røykenvika og Tingelstadhøgdas historie. Les mer her.

ANDRE AKTIVITETER DU KAN GJØRE EN LITEN KJØRETUR FRA HOTELL HADELAND:

Tur til Hadeland Landhandel

Hadeland landhandel tilbyr et utvalg av lokale og regionale varer av høy kvalitet, og ønsker å bidra til økt bevissthet om lokal mat, kultur og identitet. De er en arena for de mindre produsentene vi har i vårt område. De tar gjerne imot gjester etter stengetid etter avtale. Hadeland Landhandel ligger i Gran sentrum, kun 6 minutter kjøretur fra Hotell Hadeland.

Les om Hadeland Landhandel her.

SYSSELGÅRDEN

I kulturlandskapet ved Randsfjorden på Hadeland finner mann en slektsgård med en unik bedrift: Sysselgården. Her kombineres ulike virksomheter. Dåpstradisjon-museum og systue ble grunnlagt i 2003 og er den opprinnelige hjørnesteinen i Sysselgården. Dåpstradisjon-museum med antikt dåps-tøy og systue hvor nye plagg tilvirkes over gammel lest, er belønnet med Norsk Kulturarvs kvalitetsmerke «Olavsrosa» De har også en Håndverkbutikk, hovedsakelig med salg av norsk håndverkers produkter. I fellesområdet på Hotell Hadeland har Dåpstradisjon en egen utstilling. Sysselgården ligger kun 12 minutter med bil fra Hotell Hadeland.
Les om Sysselgården her. 

HADELAND FOLKEMUSEEUM

Foto: Tor Lindseth
9 minutters kjøretur fra Hotell Hadeland ligger Hadeland Folkemuseum. Dette er et klassisk friluftsmuseum med en kupert museumspark med over 30 gamle bygninger fra Hadelandsregionen. Hadeland Folkemuseum ble grunnlagt i 1913, og har flere tusenårs historie samlet på ett sted. Her kan du gå inn i den fredede middelalderkirken Tingelstad gamle kirke, besøke Dynnasteinen og om du legger deg på kne kan du kanskje høre hjertet til vikingkongen Halvdan Svarte banke langt nede i gravhaugen Halvdanshaugen. Les mer om Hadeland folkemuseeum her.

GRINAKERVEV

Et av få gjenværende damaskveverier i Europa. Grinakervev er så langt ifra bare en butikk. I tillegg til vevstue, butikk og en liten kafé i butikkens åpningstider, kan du også bestille omvisning i veveriet. De har mange vevstoler i daglig drift. Imøtekommenhet og inkludering er to av Grinakervevs sterke sider, og spisset med opplevelsen av å se ting bli til, blir det en unik opplevelse. Ligger kun 10 minutters kjøretur fra Hotell Hadeland. Les mer om Grinakervev her.

Kajakk

Kajakkpadling

Brandbu Idretsforening kajakk har gleden av å tilby deg en opplevelse utenom det vanlige, nemlig kajakkpadling langs Randsfjordens bredder. Du vil få muligheten til å oppleve Røykenvik og Randsfjorden fra et unikt perspektiv.

Ettermiddag – kveldsturer, fra klokken 17:00. Dette er en flott mulighet for deg som ønsker et energigivende avbrekk fra kurs og seminar, kun 15 minutter kjøretur fra Hotell Hadeland. Ta kontakt for mer informasjon.

HADELAND GLASSVERK

Hadeland Glassverk ligger på Jevnaker, i naturskjønne omgivelser ved den sydlige enden av Randsfjorden. Glassverket ble grunnlagt i 1762 og er Norges eldste industribedrift med kontinuerlig drift.

Hadeland Glassverk ligger en liten halvtime kjøretur fra Hotell Hadeland.  

Les om Hadeland Glassverk her.